Linn Electronics Linndrum

Deze informatie komt van Wikipedia, vertaald met google translate:

De LinnDrum (vaak ten onrechte aangeduid als de Linn LM-2) is een drum machine vervaardigd door Linn Electronics als de opvolger van de Linn LM-1. Het werd geïntroduceerd in 1982 op een lijst prijs van $ 2.995. Ongeveer 5.000 stuks werden verkocht tussen 1982 en 1985.  De Linn 9000 was de opvolger van de LinnDrum.

De hoogwaardige samples, flexibiliteit en betaalbaarheid maakte de LinnDrum populair; verkocht veel eenheden dan zijn voorganger (LM-1) en zijn opvolger (Linn 9000) gecombineerd. Roger Linn hergebruikt de moniker op de LinnDrum Midistudio en Roger Linn Designs ‘LinnDrum II. De LinnDrum werd gebruikt op vele opnames gedurende de jaren 1980, met inbegrip van internationale hits als a-Ha’s ‘Take on Me’ en Tears for Fears ‘”Shout”.

Toen Linn Electronics in 1986 gesloten, Forat Electronics kocht haar resterende activa en bood service, geluiden en aanpassingen voor de LinnDrum.  De LinnDrum was pre MIDI, maar Retrofit Kits werden aangeboden door JL Cooper [5] en Forat Electronics.

Kenmerken
De LinnDrum heeft vijftien 8 bit 28 kHz ~ 35 kHz digitaal bemonsterd drumgeluiden: bass drum, snare, side-stok snare, hi-hat, crash bekken, ride-cimbaal, drie tom-toms, cabasa, tamboerijn, hoge en lage conga’s, koebel, en met de hand klapt. Net als de LM-1, het gaf een sequencer voor het programmeren van ritmepatronen, een ingebouwde mixer en individuele uitgangen voor elk geluid.

De LinnDrum verbeterde op de LM-1 op vele manieren, waaronder: de toevoeging van de crash en ride-cimbaal monsters, vijf externe trigger-ingangen en de mogelijkheid om ingebouwde vervangen geluiden met nieuwe geluiden op EPROM chips. De LinnDrum gesamplede geluiden van 28 tot 35 kHz sample rate. Ook de LinnDrum was $ 2,000 beneden de LM-1.

Linn LM-1

Eén nadeel: op de LinnDrum alleen de snare, tom en conga monsters kunnen worden afgestemd, terwijl de LM-1 maakt elk geluid individueel worden afgestemd.

LM-2
De LinnDrum wordt vaak ten onrechte wel de LM-2, verwijzend naar zijn voorganger, de Linn LM-1. LM-1 stond voor Linn / Moffett / 1. Alex Moffett, [6] een vroege investeerder in de Linn drumcomputer ontwikkeling, was niet met het bedrijf tegen de tijd dat de LinnDrum kwam rond.

Linn LM-2

Drum Samples
Volgens sommigen werden de LinnDrum geluiden bemonsterd van echte drums specifiek speelde voor de machine door de bekende Los Angeles drummer Art Wood, een goede vriend van Roger Linn, die ook speelde met Linn evenals Peter Frampton, Gary Wright, Cher, Tina Turner, Bette Midler en James Brown, een paar te noemen. Echter, “Het LM-1 was de eerste trommel machine monsters van een echte drum kit, Roger Linn bevestigt dat het inderdaad kunsthoutsnede sessiedrummer dat de meerderheid van de geluiden die hij gebruikte afgespeeld.  Om verder toevoegen het mysterie, een vermelding in de online museum van de Roger Linn ontwerp bedrijf credits LA sessiedrummer Art Hout met de meeste van de monsters. ” Terwijl de Roger Linn Design Past Products Museum pagina credits Art Hout voor” de meeste “van de LM -1 geluiden, is er geen krediet voor de drummer die de geluiden speelde voor de LinnDrum.

Invloed
Hoewel er geen officiële virtueel instrument versies van de LinnDrum geweest, een aantal fabrikanten hebben ofwel geëmuleerd zijn interface en / of opgenomen samples van. Dergelijke bekende voorbeelden zijn:

Steinberg’s LM-4 drum machine plug-in
Arturia’s Spark, die monsters van zowel de LM-1 en LinnDrum omvat; evenals zijn opvolger, de Linn 9000
Native Instruments ‘Battery drum machine “Lend Drum’ patch, die werd bemonsterd uit een daadwerkelijke LinnDrum

Verzend jouw review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Schrijf een review

Linn Electronics Linndrum review
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
by Charles on Linn Electronics Linndrum review
In Bezit (Gehad) Ja/Nee: JA

.