Medeli DD506

Medeli breidt de collectie digitale drums uit met deze splinternieuwe Medeli DD506! De DD506 is ontworpen op basis van de DD505 en uitgevoerd met een aantal revolutionaire nieuwe speelmogelijkheden die drummers zeker zullen aanspreken.

Completer dan ooit….

De Medeli DD506 is een volwaardig drumstel met 307 drum- en percussieklanken. Kies een van de 20 presets drumkits of stel hem eenvoudig zelf samen en sla hem op in het daarvoor gereserveerde geheugen met 30 vrije plaatsen. De klankmodule zit boordevol met drumkits uit alle windstreken. Ga je voor een standaard Rock of fusion set, of misschien toch voor een Drum ‘n Bass of Vintage kit, je wordt door de Medeli DD506 op je wenken bediend. Het aluminium rack tot de standaard uitrusting.

Spelen als een akoestisch drumstel…

Bij het spelen op trommels en bekkens zijn er bij een akoestisch drumstel verschillende nuances mogelijk. Deze nuances zijn met de pads van de DD506 nu ook mogelijk. De bekkenpads kunnen aan de rand of gewoon bovenop bespeeld worden om op die manier een verschil te maken tussen afslag- of ritmeklank.

De pads zorgen voor het authentieke speelgevoel, realistische ‘feel’ maakt een dynamisch spel mogelijk. De gevoeligheid van de pad en de rim zijn onafhankelijk van elkaar in te stellen. Om een drumkit verder aan te passen zijn per pad het stereobeeld, volume en de stemming in te stellen. De aanslaggevoeligheid is per pad in 6 stappen instelbaar. Of je Rock of Jazz speelt, de pads zijn naar iedere speelstijl in te stellen.

medeli_dd506_module medeli-dd506-2

De klankmodule…

De Medeli DD506 klankmodule heeft aparte ingangen voor alle pads. M.b.v. de bijgeleverde multikabel kunnen alle pads en controllers snel en eenvoudig worden aangesloten. De bediening is zeer eenvoudig en zo zijn bijvoorbeeld klanken per pad in te stellen, de metronoom te bedienen, versprak tussen de onderlinge pads of een nagalmeffect in te stellen.

Naast de 307 drum- en percussieklanken is er ook een complete GM klankset beschikbaar die op 16 MIDI kanalen is aan te sturen. Zo zijn MIDI files vanuit een computer via de USB aansluiting af te spelen met de klanken van de module.

Aansluitmogelijkheden…

De Medeli DD506 heeft audio-uitgangen om hem op een drummonitor (AP30) of op een externe geluidsinstallatie aan te sluiten. M.b.v. de aanwezige USB aansluiting is de module rechtstreeks op een computer aan te sluiten. I.c.m. een sequencerprogramma zijn alle gespeelde partijen ‘live’ op te nemen en weer af te spelen. Ideaal voor studie of studiosessies.

medeli-dd-506Hihatcontroller Bassdrumpad

 

DD506-handleiding

 

Verzend jouw review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Schrijf een review

Medeli DD506 reviews
Gemiddelde beoordeling:  
 2 reviews
by RP on Medeli DD506 reviews
In Bezit (Gehad) Ja/Nee: Nee

Ding uitgeprobeerd maar de triggering werkt niet echt goed. subtielere dingen zoals ghost notes geeft hij niet altijd door. Je kunt er van alles aan afstellen maar mij is het niet gelukt om er een goed spelende kit van te maken.

by trommelaar on Medeli DD506 reviews
In Bezit (Gehad) Ja/Nee: ja

Gebruik hem icm addictive drums. Geluid van de module zelf is niet heel erg goed. Verder veel lol voor niet teveel geld