Roland TD4/TD4K/TD4KX2

Over de eerste TD4 modellen:
Gaasvel (PDX-8) snare en een basdrumpad met een stoffen vel (KD-9). (KX uitvoering heeft ook gaasvellen op de toms)

  • TD-4 module met authentieke percussieklanken.td-4k2_kit
  • Cimbaalpad met twee triggers die als crash of ride kan dienen (CY-8).
  • Snelle wijziging van klanken door aanpassing van de stemming en/of demping.
  • “Coach”-functie voor het opwarmen en het bijschaven van je techniek.
  • Compatibel met optionele VH-11 V-Hi-Hat die op een gebruikelijke hihatstand kan worden gemonteerd.
  • Multikabel met DB-25-connector voor snelle en discrete aansluitingen.
  • Spelplezier, intuïtief te gebruiken, perfect om te oefenen.

td-4k2_roomtd-4kx2_kit

De TD-4K2 biedt een realistische “feel” en heel wat mogelijkheden voor z’n verrassend lage prijs. Met een V-Pad (met gaasvel) als snare en de nieuwe KD-9 kick pad, kan de TD-4K2 zelfs door de wol geverfde drummers bekoren. Dankzij de Mix In-functie, de Coach Mode en de Quick Rec-functie is hij bovendien perfect om te oefenen. De klankkwaliteit en de respons zijn trouwens zo goed dat deze kit tevens voor projectstudio’s voldoet. Hij is voorzien van een MIDI-uitgang voor sequencertoepassingen of het aansturen van andere klanken.

 

td_4_module_backtd_4_module
Klanken en functies.

De TD-4 biedt indrukwekkende drum- en percussieklanken. De kits bevatten functies voor het stemmen en dempen van basdrum, snare en toms. Bovendien kan de hoeveelheid “ambience” (natuurlijke galm) naar wens worden ingesteld.
KD-9 basdrumpad.

Met nieuwe mechanische onderdelen en een stoffen vel voelt de KD-9 verrassend natuurlijk en dynamisch aan. Hij kan zelfs voor dubbelpedaalspel worden gebruikt. Bovendien is hij snel opgesteld en afgebroken.


 

Over de TD4KP:

INGENIEUS DESIGN VOOR EEN MAXIMALE MOBILITEIT
Met zijn compacte afmetingen en het innovatieve design voor een snelle opstelling en afbraak/opslag lijkt de TD-4KP V-Drums Portable de ultieme oplossing voor drummers, die vaak onderweg zijn of maar weinig plaats hebben. De krachtige TD-4 module zit boordevol expressieve en editeerbare klanken, biedt een reeks handige oefenfuncties en wordt vergezeld door pads, die verrassend natuurlijk aanvoelen. De TD-4KP is bedoeld voor kleine zalen, repetities, lessen, slaapkamers, flats enz. Plaatsen dus waar mobiliteit en compacte afmetingen niet ten koste mogen gaan van de alom bekende voordelen van Rolands

V-Drums-serie.

De klankkwaliteit en respons van de V-Drums voor onderweg.
Innovatief design voor snelle/compacte opbouw en afbraak en een eenvoudig transport.
Bevat een TD-4 percussiemodule met expressieve klanken, “Coach”- en “Quick Record/Play”-functies e.v.a.
8 pads in het totaal: basdrum, snare, toms x3, hihat, crash- en ridecimbaal; de FD-8 Hi-Hat Controller is inbegrepen.
De snare- en tompads zijn voorzien van een gepolsterd rubberen slagvlak voor een natuurlijke respons.
Opties: speciale transporttas (CB-TDP); snarepad met gaasvel (PDX-6/-8); padhouder (MDH-12); accessoireset voor drummers (DAP-3X); drummat (TDM-serie)

Inpakken en wegwezen

td-4kp_kit_collapsed

De TD-4KP is nu eens echt transportvriendelijk: het innovatieve standdesign laat immers toe de kit zó compact samen te plooien dat je hem gemakkelijk kunt opbergen en vervoeren. De opstelling en de afbraak gaan vliegensvlug, omdat de module en de drum-/cimbaalpads met de stand mee kunnen draaien en dus niet verwijderd hoeven te worden. Zodra je weer zin heb in een potje drummen, plooi je de eenheid open, schik je de pads en kun je –letterlijk– aan de slag!

Expressieve pads met een natuurlijke respons

De TD-4KP omvat een kickpad, een snarepad*, 3 tompads, een hihatpad en twee 10”-cimbaalpads (crash en ride). Daar hoort natuurlijk ook een FD-8 hihatpedaal bij. Het slagvlak van de 7,5”-tompads is voorzien van gepolsterd rubber dat vrijwel op dezelfde manier reageert als een drumvel. * Wie ook graag rimshots en cross-stick-partijen speelt, heeft een optionele PDX-6/PDX-8 V-Pad nodig.

td-4kp_kit_gal

TD-4 percussiemodule

De TD-4 module van deze set is uitgerust met een indrukwekkend aantal drum- en percussiegeluiden. Die klanken kun je naar je hand zetten om met je eigenste sound voor de dag te komen. De TD-4 bevat zelfs een galmeffect waarmee je het geluid grootser kunt maken. De eveneens aanwezige “Coach”- en “Quick Record/Quick Play”-functies zijn ideaal voor wie graag af en toe een beetje aan zijn speltechniek werkt om nóg beter te worden.

Speciale transporttas en meer

De optionele CB-TDP transporttas past perfect bij de TD-4KP en komt goed van pas voor het transport en opbergen van je drumstel. Hij is voorzien van een schouderriem en verwijderbare vakken voor het hihat- en basdrumpedaal. Accessoirevakken voor de klopper, drumstokken enz. zijn eveneens van de partij. Wie een uitgebreidere expressiviteit en dynamiek verkiest, vervangt de bijgeleverde snarepad het best door een PDX-6 of PDX-8 V-Pad (en een MDH-12 padhouder).

TD4_handleiding

Verzend jouw review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Schrijf een review

Roland TD4 reviews
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews