Roland TR-808

Onderstaande informatie is van Wikipedia vertaald met Google Translate:

De Roland TR-808 Rhythm Componist, vaak verwezen naar eenvoudig als de 808, is een drummachine door de Roland Corporation geïntroduceerd in 1980 en beëindigde in 1983. Het was een van de eerste programmeerbare drum machines, waarmee gebruikers hun eigen ritme zou kunnen leiden in plaats van om presets te gebruiken.

Achterkant Roland TR-808

In tegenstelling tot zijn naaste concurrent, de duurdere en sample-based Linn LM-1 Drum Computer, de 808 is volledig analoog, wat betekent dat de geluiden worden gegenereerd via hardware. Gelanceerd op een moment dat de elektronische muziek nog moest worden mainstream, de 808 ontvangen slechte recensies voor haar onrealistische drumgeluiden en was een commerciële mislukking. Het hebben gebouwd ongeveer 12.000 eenheden, Roland beëindigde de 808 na de verbeteringen van de halfgeleidertechnologie maakte het onmogelijk om de defecte transistoren die een essentieel onderdeel van het ontwerp waren weer te vullen. Het werd in 1984 opgevolgd door de TR-909.

In de loop van het decennium, de 808 trok een cult aanhang onder underground muzikanten voor de betaalbaarheid, gebruiksgemak en eigenzinnige geluiden, met name zijn diepe, “booming” bass drum. Het werd een hoeksteen van de opkomende elektronische, dance en hip hop genres, gepopulariseerd door vroege hits als Marvin Gaye’s “Sexual Healing” (1982) en Afrika Bambaataa en de Soulsonic Force “Planet Rock” (1983). De 808 werd uiteindelijk op meer hits dan andere drum machine en zijn geluiden verder worden gebruikt; zijn populariteit met hip hop in het bijzonder is het een van de meest invloedrijke uitvindingen in de populaire muziek, vergelijkbaar met de invloed van de Fender Stratocaster op rockmuziek.

Kijk voor meer informatie op Wikipedia

 

 

 

Verzend jouw review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Schrijf een review

Roland TR-808 review
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews