Roland TR-909

Onderstaande informatie komt van Wikipedia, vertaald met Google Translate

Geschiedenis
Bij Zijn introductie was de TR-909 Niet Bijzonder mijnfotosentekeningen (net als Zijn verre neef, de TB-303), omdat’ muzikanten naar ‘Natuurlijk’ Klinkende klanken van Akoestische drums verlangden en Niet opwarmen Liepen for the Kunstmatige Geluiden sterven de TR-909 voortbracht .

Onder dancemuzikanten raakte de TR-909 wel in Zwang. De Droge, harde bass drum van de TR-909 Werd Het kenmerkende Geluid van de acid, de house, techno en andere elektronische dancemuziek in de Jaren 1990. De TR-909 Gebruikt analoge klankopwekking for the Meeste instrumenten (de klap, de bass drum , de toms, de snare drum) en korte 6 bit samples for the hihats en de bekkens.

Achterkant Roland TR-909

Hoewel de TR-909 net als de TR-808 al Jaren uit Productie is, is Het Nog steeds Een zeer Gewild instrument. Vaak wisselen ZE TWEEDEHANDS dan ook voor stijgende verzamelaarsprijzen van Eigenaar. In de moderne popmuziek Zijn de snare drum, de hihat en de overbekende bass drum Niet meer weg te denken, waarbij er Tegenwoordig Echter Vaak gebruik Wordt Gemaakt van samples en Niet Van het Originele Geluid.

Op 9 september 2016, ruim Dertig jaar na de introductie van de TR-909, riep Roland this dag uit tot “909 Day”. This evenement Werd gevierd met de presentatie van meer dan Dertig Nieuwe instrumenten, including de TR-09, Een moderne versie van de TR-909

Geschiedenis
De 909 werd gelanceerd drie jaar na de 808 voorganger, het veranderen van het spel een beetje door het aanbieden van een part-analoog, part-sample-gebaseerde sound generatie hybride. Net als bij de 808, de 909 klonk een lange weg van de meer realistische alternatieven Linn en Oberheim dat alle, maar had verzekerd van de bovenste uiteinden van de drummachine markt. Net als bij de TB-303, het realisme van de TR-909 werd beperkt door technische beperkingen, en dit bleek toen de machines werden vrijgegeven tegen relatief lage prijzen voor de stijging van de populariteit, die samenviel met het begin van de techno en acid. Duurdere, sample gebaseerde drum computers waren beter in het getrouw reproduceren van echte drumgeluiden, terwijl de TR-909 klonk synthetische. [4]

Een van de eerste Roland-instrumenten worden uitgerust met MIDI, de TR909 gecombineerde analoge geluid generatie van zijn drumgeluiden met digitale monsters om zijn bekken en hi-hat geluiden. Met een krachtige sequencer waarmee u keten 96 patronen in de nummers van maximaal 896 maatregelen, tal van controles waarmee u op maat van de geluiden en extra’s zoals shuffle en flam, het ongetwijfeld klonk realistischer dan zijn voorgangers, en was redelijk succesvol, zelfs hoewel de komst van louter sample-based drum modules snel zou leiden tot haar ondergang. Maar net als de TR808 voordat het, niemand kon de eerbied waarin de TR909 uiteindelijk zou komen te houden voorspeld.

De TR909 soundset maakt deel uit van Roland AIRA TR-8 drum machine.

Op 9 september 2016, 30 jaar na de TR909 werd geïntroduceerd, Roland uitgeroepen tot de dag “909 Day.” Het evenement wordt gevierd door de onthulling van meer dan 30 nieuwe instrumenten, waarvan één een bijgewerkte versie van de TR909 genaamd de TR-09. In tegenstelling tot zijn puur analoge voorvader, is de TR-09 wordt aangedreven door dezelfde analoge modeling technologie die de bevoegdheden van de AIRA TR-8. De TR-09 is een onderdeel van Roland’s Boutique productlijn.

Verzend jouw review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Schrijf een review

Roland TR-909 review
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews