Yamaha DTX400K

dtx400

Review van soundonsound, vertaald met google translate:

Yamaha DTX400K

De DTX400-serie is een nieuwe serie van de entry-level elektronische drum kits van Yamaha. Het volledige assortiment bestaat uit de DTX400K, DTX430K en DTX450K, en het model op de beoordeling is de goedkoopste, de 400K.

Yamaha zeggen dat de serie is vooral gericht op de starter publiek en omvat tevens “technologie zoals die in de Pro-DTX-modellen en de Yamaha Motif synths”. Na de top-of-the-range Yamaha DTX950 kit beoordeeld (en geweldig onder de indruk geweest), vond ik dit interessant. het idee om iets dicht bij het geluid van de DTX950 voor een iets meer dan £ 400 bereiken was bijzonder intrigerend …

Hardware en instellen

Alle DTX400 kits zijn vergelijkbaar in configuratie, elk bestaande uit vijf trommels, met twee bekkens en een hi-hat. De verschillen tussen de kits zijn klein maar heel belangrijk, met de TD430K het krijgen van een verbeterde kick drum en hi-hat controller en de TD450K bovendien profiteren van een drie-zone snare pad. Alle kits hebben dezelfde TD400 hersenen module.

De DT400K is een lichtgewicht, compacte affaire en komt in een enkele doos. Setup van de buisvormige-stalen rek is niet te ingewikkeld, met een aantal elementen die al voorgemonteerd op het rek dwarsbalk. Een regelmatige drum toets wordt gebruikt om alle onderdelen te scherpen, en, eenmaal gemonteerd, het rek zit stevig op zijn twee eenvoudige benen. Je moet niet op te zetten of af te breken de kit vaak, eenmaal gemonteerd, het kan worden ‘opgevouwen’ in een heel klein, handig pakket voor opslag.

Zoals met de meeste elektronische kits, vooral goedkopere degenen, zijn alle elementen aan de drager, in plaats vrijstaand. De twee seven-inch ‘rack toms’ mount rechtstreeks op de horizontale balk rack zonder ‘tom armen’. Dit beperkt hun positionering enigzins, maar het is mogelijk om deze hoek en verplaatst naar links of rechts, naast het verhogen of verlagen van de tandstang. De ‘floortom’ steunen via verdere arm die, wederom, zorgt voor meer dan genoeg beweging.

De twee PCY90 bekkenpads zijn een nieuw design, driekwart bedekt met rubber met een gedeelte uitgesneden, het geven van een koele, bijna futuristische look. Zij hechten aan de poten van het rek met een eenvoudige metalen staaf die is verbonden met een vaste steun. Hoewel perfect stabiel, heb ik vind dat de starre klem beperkt de positionering van het bekken een beetje. De snare en hi-hat zijn beide verbonden met de belangrijkste rack door een L-vormige bar configuratie, met de hi-hat gemonteerd op zijn eigen stijve metalen staaf, zoals de bekkens. De hi-hat wordt dus bevestigd op een vaste afstand van de strik, maar dit is niet een groot probleem in de werkelijkheid.

De hi-hat, niet verwonderlijk in deze prijsklasse, is een vaste cimbaal met dezelfde PCY90 pad. Een controle pedaal vervolgens aangesloten via de hersenen module voor open en gesloten hoeden. De 430K en 450K kits bevatten een KP65 kick-drum pad (met 450K u ook een Yamaha bass-drum pedaal te krijgen), maar de 400K maakt gebruik van de KU100 beaterless bass-drum pedaal. Dit is identiek in constructie om de hi-hat controller, en is een eenvoudig voetpedaal met een veer om een rebound te bieden, en een zachte pad om de impact en de ruis te verminderen.

Pads & Spelen

De DTX400K’s scherm-vrij hersenen module neemt een minimalistische aanpak, met de functie navigatie en selectie via de knoppen worden ondernomen.
De DTX400K’s scherm-vrij hersenen module neemt een minimalistische aanpak, met de functie navigatie en selectie via de knoppen worden ondernomen.

Alle drum pads zijn solide rubber met een hard kunststof achterplaat – geen mesh heads of ‘celvormiggestructureerd Silicon Head’ technologie hier, ik ben bang! Ze zijn allemaal één zone, maar zijn snelheid gevoelig en voel me verrassend goed om te spelen; niet te hard, met een goede rebound. Je krijgt niet ‘virtual reality’ dynamiek op een entry-level kit als dit, maar je kunt vrij subtiele voorslagen effectief te spelen en het bereiken van een goede spreiding van dynamiek. De zeer karakteristieke PCY90 bekkenpads zijn bijzonder leuk om te spelen. Terwijl ze altijd tot een geweldig geluid, heb ik vaak geconstateerd dat de bekkens op elektronische kits gewoon niet helemaal goed te voelen. Ik denk dat de PCY90s profiteren van kleiner en lichter, waardoor een meer natuurlijke uitstraling.

Het vaste hi-hat voelt net zo goed, en het pedaal zorgt voor een snelle en nauwkeurige open en gesloten geluiden. Er is niet voorzien in de geleidelijke opening en sluiting mogelijkheden van een aantal van de high-end modellen, maar dat is niet iets wat ik zou op deze prijs verwachten.

Ik verwachtte niet te willen het beaterless kick drum, maar het werkt verrassend goed, en na een paar minuten het krijgen van een gevoel voor de pedalen, was ik in staat om het heel comfortabel te kunnen spelen. Hoewel een echte pad met een pedaal zeker de voorkeur voor mij zou zijn, het beaterless aanpak heeft een enorm voordeel als het op het verminderen van ruis. Electronic kits zijn ‘stille’, in dat ze niet produceren ‘drum’ klinkt tenzij versterkt, maar ze kunnen wel genereren sommige omgevingsgeluiden, en de kick drum is de grootste boosdoener, vooral als iemand speelt in de kamer boven je!

dtx400-module

Controle Module

De DTX Drum Lessons app richt zich op elementaire speeltechnieken.

De TD400 control module is een kleine, matte black unit zonder LCD of knoppen, gewoon drie rijen van grijze knoppen die oplichten in oranje wanneer ingedrukt. De DTX Drums legende in reliëf op het paneel toevoegt aan wat ik denk is een zeer koele, minimalistische look.

Met geen scherm, de knoppen werken als zowel de selectie-instrumenten en als een manier van het geven van feedback over de huidige staat van het apparaat of parameter waarde. Ik zal dit later uit te leggen, maar laten we eerst eens kijken naar de lay-out.

Een rij van 10 knopen is verdeeld over het bovenste deel van de module, duidelijk gemarkeerd 1-9, waarbij de laatste knop genaamd 10/0. De rij bestaat uit onder Kit en Song selectie knoppen, een metronoom aan / uit knop, en een Start / Stop-knop om afspelen van de song en trainingen te controleren. De laatste rij bevat de macht, Training selectie en Drum Mute knoppen, waarvan de laatste een eenvoudige methode om dempen drumpartijen in demo songs en trainingen. Aan de rechterkant is het tempo omhoog / omlaag en volume omhoog / omlaag. En dat is het!

De rechterrand van de module huizen negen Trigger-ingangen, die worden aangesloten via de meegeleverde weefgetouw aan de pads, hi-hat en kick-drum pedaal. Ik was verrast te ontdekken dat, hoewel de pads zijn voorzien van standaard kwart-inch jack aansluitingen, de trigger-ingangen zijn mini-aansluitingen. Als de bussen over de volle lengte van de module te bezetten, ik neem aan dat ze hebben gekozen om ruimte te besparen, maar ik zou een minder optie ‘prosumer’ de voorkeur.

In aanvulling op de adapter aansluiting, de linkerrand van de module functies verbindingen met de buitenwereld: een USB-aansluiting voor het aansluiten van de TD400 naar een computer, een Aux in mini-aansluiting voor externe audiobronnen, zoals MP3-spelers en, ten slotte, een kwart-inch uitgang die tevens fungeren als zowel de koptelefoon en stereo-audio-uitgang. Hoewel ik zeker niet verwacht meerdere audio-uitgangen, was ik verbaasd aparte telefoons en line-out-aansluitingen niet te zien.

Playing The Kits

The Song Beats app kun je meespelen met gedownloade MIDI-bestanden, à la Rock Band.

De TD400 heeft 10 bewerkbare kits, in eerste instantie vooraf ingesteld met 10 ‘legendarische’ drum kits: Yamaha Maple Custom, Yamaha Oak Custom, Hard Rock, Vintage, Funk, Session, Jazz, R & B, Marching en percussie, geselecteerd door op een van de 10 nummer knoppen wanneer de besturingsmodule in Kit-modus.

De vooraf ingestelde kits zijn absoluut uitstekend en zeker tegenspraak zijn met het prijskaartje. The Maple Custom heeft een fantastisch, diepe, houtachtige geluid. Overschakelen naar de Oak aangepaste, de kick drum wordt helderder en een fantastische mid-range boventoon wordt ingevoerd om de strik, die het harder verhoogt u de trommel raakte. The Jazz kit heeft een strakke, open geluid en een volle, donkere ride bekken. Interessant is dat, hoewel de PCY90 cimbaal is een single-zone pad, de bel deel van het bekken wordt niet gedekt door de rubberen coating en blijft hard plastic. Hitting dit gebied dus natuurlijk produceert minder gedempt trigger voor de regeleenheid, die op zijn beurt de snelheid schakelaars van de boeg rit geluid naar de belgeluid. Deze fooled me door te denken dat de PCY90 was een dual-zone pad!

De elektronische geluiden van de R & B-kit en de eclectische percussie kit te voltooien een bereik van vooraf ingestelde kits die zeer bruikbaar en moet zelfs veeleisende spelers tevreden te stellen. Uiteraard kunnen alle kits worden overschreven, met een van de 169 drumgeluiden ontvangen. Deze bestaan uit 23 snare drums, 21 kick drums, 36 toms, 31 bekkens en 42 percussie-instrumenten uit Yamaha’s DTX900 DTX700 en modules.

Editing Kits & Instellingen

Yamaha DTX400K

Bewerken van de TD400 is een relatief eenvoudige procedure. Echter, zonder een LCD om aan te geven wat ik deed, heb ik in eerste instantie vind mezelf te hoeven de handleiding bij de hand.

Door op de Kit en Song knoppen samen activeert de Menu-modus. De cijfertoetsen 1-7 beginnen te knipperen, wat aangeeft dat u één van de volgende bewerking menu’s kunt kiezen: 1 (Metronoom instellingen), 2 (Kit Instellingen), 3 (MIDI Settings), 4 (Hi-hat instellingen), 5 ( Trigger instellingen), 6 (Training Settings) en 7 (Overige instellingen).

Om het volume van een pad wijzigen, bijvoorbeeld, drukt u op ‘2’ om de Kit instellen te activeren. De eerste vijf cijfertoetsen vervolgens knipperen, om aan te tonen dat je vijf opties: 1 (Pad Sound), 2 (Pad volume), 3 (Pad Panning) … en ga zo maar door. Om een pad bewerken te selecteren, je gewoon raken, en het aantal knoppen geven de huidige parameter door te knipperen. Bij volume, bijvoorbeeld een pad ingesteld op 123 zal toetsen 1, 2 en 3 knipperen snel op. Om een nieuw volume niveau in te voeren, drukt u op de cijfertoetsen op dezelfde manier.

Na herhaald gebruik van de module, kunt u dat Kit instelling onthouden 3 is Pad Panning of dat uw favoriete drum kick is nummer 43, maar ik vraag me af hoeveel extra een eenvoudig LCD-scherm om de kosten van de kit zou hebben toegevoegd? Dit is vooral relevant als je je realiseert hoeveel bewerkbare parameters de DT400 heeft, en het kan het bewerken van de module een beetje lastig als je te maken hebt met de meer obscure en minder gebruikte parameters. Echter, deze parameters zijn waarschijnlijk degene die je een keer tweaken tijdens de eerste installatie, en als de kit is primair gericht op thuisgebruik, met om aanpassingen te maken op de vlieg tijdens een optreden is onwaarschijnlijk.

Training & Practise

De KU100 beaterless bass-drum pedaal dat wordt geleverd met de DTX400K kit.

Training is een groot deel van de elektronische drum range Yamaha’s, en de DTX400-serie is sterk in dit gebied, het aanbieden van 10 training functies, waaronder Groove Check, Rhythm Gate, Tempo omhoog / omlaag, Change, Part Mute en Fast Blast. Elk een verschillende vaardigheden, zodat u om te werken aan aspecten van uw ritme en timing, en ook nieuwe patronen te leren.

Afhankelijk van de training kunt u de moeilijkheidsgraad en de snelheid in te stellen. Wanneer u klaar bent, de DTX400 beoordeelt uw prestaties en geeft een score met de cijfertoetsen (1-10). De module bevat ook ‘Voice Guidance’, die aankondigt precies hoe je dat gedaan hebt, van ‘Try Again’ tot ‘Fantastic’!

 

dtx400-detail

Om verdere verbetering van de opleiding aspect van de DTX400 zijn Yamaha een twee iPhone en iPad apps uitgebracht. DTX400 Drum Lessons biedt video tutorials over basistechnieken zoals het vasthouden van de sticks correct en het spelen van de hi-hat, tot bruikbare visuele voorbeelden van de ingebouwde demo songs en trainingen, met verschillende camerastandpunten van een ieder wordt gespeeld door een echte drummer. The Song Beats app kunt u een Yamaha MIDI-bestand uit hun winkel te downloaden en je ziet een visuele weergave van de drumpartij gespeeld, waarbij elke trommel gloeiende zoals het wordt geraakt, net zoals de Rock Band-game. Dit zijn grote add-ons, met name voor beginners, maar ik kan ook zien Song Beats zijn handig voor het leren van onderdelen als je in een coverband. Ik ben er zeker van dat het een ontwerp functie die uw iPhone netjes kunt zitten in de uitsparing aan de bovenkant van de module, zodat u kunt zien hoe elke oefening moet worden uitgevoerd als je speelt

Naast haar opleiding functies, komt de DTX400K uitgerust met 10 ‘play-along’ practice songs die stijlen, variërend van Electro Pop Slow Blues. Dit zijn alle MIDI-bestanden en profiteer van de 128 keyboardklanken ingebouwd in de controlemodule. De nummers zijn geweldig om mee te spelen, maar wat beter klinken dan anderen, en ze hebben allemaal dat “keyboard demo mode ‘te voelen. Aan de kant, want ze zijn MIDI-bestanden, kunt u gemakkelijk tempo wijzigen of demp de drumpartij, terwijl u meespeelt.

gratis Musicsoft Downloader nut Yamaha’s kunnen worden gebruikt om Type 0 MIDI-bestanden van uw PC (geen Mac-versie is momenteel beschikbaar) aan de TD400 module via USB. Door dit te doen vervangt een van de bestaande muziekbestanden, maar als je zin hebt om mee te spelen ‘Roundabout’ van Yes in MIDI-formaat bestand (ja, het echt bestaat!), dan kan dat. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van de Aux In-aansluiting en sluit uw MP3-speler om mee te spelen met vooraf opgenomen materiaal.

Spreken van USB, hier is een snelle woord over het gebruik van de DTX400 met uw computer. In aanvulling op het overzetten van bestanden, de USB-aansluiting zorgt voor een MIDI-interface tussen de DTX400 en je Mac of pc DAW. Dit is in feite de enige methode MIDI integratie, de module heeft geen MIDI aan of uitgangen. Met de driver is geïnstalleerd, de DTX400 opduikt in je DAW, en het opnemen van een deel is net zo eenvoudig als het raken van afspelen en opnemen. U heeft toegang tot de extra keyboard geluiden in de TD400, en natuurlijk de kit kan worden gebruikt om uw virtuele instrumenten te activeren.

Conclusie

De DTX400 is echt een goede set, en mijn hoop van high-end geluiden voor een low-end prijs waren zeker voldaan. Aan de keerzijde, de mini-jack aansluitingen maken de besturingsmodule voel me een beetje goedkoop, voor mij, en ik had liever aparte main out en hoofdtelefoon aansluitingen, maar de ruimte is zeer zeker op een premie op de module. Hebben gebruikt de kit voor een tijdje, krijg ik wel gewend aan het gebrek aan LCD en, hoewel het leuk om te hebben zou zijn, ik kan begrijpen dat het helpt om de DTX400 in te brengen tegen de juiste prijs.

De pads, hoewel slechts één zone, nog steeds zorgen voor een goede, expressief spelen, en ik hou van de PCY90 bekkens veel. Persoonlijk zou ik geneigd te gaan voor de DTX450 met de drie-zone snare en toegewijd kick drum, maar de stille kick is een geweldig alternatief, en in sommige omgevingen zou de geprefereerde optie. Het is de moeite waard erop te wijzen dat zowel de TP30s drie-zone snare pad en de KP65 kick drum pad afzonderlijk kunnen worden gekocht, zodat je net zo makkelijk beginnen met de DTX400 en upgrade later. De ingebouwde training functies zijn uitstekend, en werken niet alleen voor beginners, maar ook meer talentvolle spelers die willen hun timing te verbeteren.

dtx400-2

De 10 fabrieksinstellingen kits klinken fantastisch en zijn allemaal erg bruikbaar. Ik ben geen grote fan van kits samengesteld uit stemmen of het geluid van claxons, toeters en bellen. Ik heb liever een drumstel dat klinkt als drums! Alle ingebouwde geluiden zijn meer dan goed genoeg om te gebruiken op de opname van projecten, en de kit is de perfecte tool voor het activeren van virtuele instrument drums uit je DAW. Al met al denk ik dat de DTX400K is een grote binnenkomst in de wereld van de elektronische drums.

 

 

 

Verzend jouw review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Schrijf een review

Yamaha DTX400K reviews
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews