Yamaha DTX700K

Review van de musicradar website, vertaald met google translate:

Ondanks de toename van de activiteit aan de onderkant van de markt – met de nieuwe begroting opties van verschillende merken aankomen bijna week-by-week lijkt het – hoger op de elektronische drum ladder het is nog steeds Roland en Yamaha die domineren. De concurrentie tussen de twee shows geen tekenen van af te nemen.

En het is goed nieuws voor gokkers, als ze elkaar duwen om constant te verbeteren specs, speelbaarheid en geluiden.

“De zielige geluid van slechts een paar hits per bar maken van het door de Rhythm Gate richt zich echt je tijdinstanties inspanningen.”
populaire DTX Yamaha’s serie is al een hele tijd nu, bewijs van de toewijding van het bedrijf aan de lopende verfijning, en de nieuwe DTX700K hier kijkt naar het harde werk dat gaat over in de serie te gaan illustreren.

In de sector sleutel, mid-market, Yamaha heeft zijn hoop gevestigd op de 700K en de iets hogere specced broer, de DTX750K.

Beide zijn ontworpen groot om te leveren in de echte wereld, waar de prijs, prestaties en inderdaad verhoudingen zijn scherp in evenwicht. In termen van de laatste, de DTX700K imponeert meteen.

Bouwen

Dit is een volkomen-sized set-up; niet zo enorm en uitgestrekte als DTX900s, maar op geen enkele manier krap. Als zodanig is het een geweldige keuze voor thuis praktijk of repetities – je moet nog steeds een fatsoenlijk-formaat kamer om het huis, maar het is niet een slaapkamer moeten allemaal zelf.

Zit achter en alles valt gemakkelijk bij de hand, met geen van de geplet in het gevoel dat er meer betaalbare kits vertonen vaak.

De 700K sport de uitstekende DTX-Pads, waar de drums worden betrokken, in het bijzonder een XP80 drie-zone snare pad en een trio van XP70 single-zone pads voor toms. Ze zijn niet enorm in diameter (8 “en 7 ‘, respectievelijk), maar een goed evenwicht tussen de speelbaarheid en grootte.

De DTX-Pads zijn voorzien van eigen celvormiggestructureerd Silicon speeloppervlak Yamaha’s, dat is opvallend rustig en voelt fantastisch. Het is door enkele marge onze favoriete optie van alle elektronische hoofd aanbiedingen die momenteel beschikbaar zijn, dankzij de opbrengst maar positieve reactie.

Met andere woorden, er is gewoon de juiste hoeveelheid bounce van het hoofd, maar een solide, duidelijke gevoel onder de stok, die maakt het spelen pijnvrij en rewardingly dichtbij een standaard drum hoofd.

Wanneer de DTX700 De drums zijn grote-gevoel, maar beperkt tot enkele zones op alle, maar de snare, haar bekken set-up is eerder gul in dit verband.

Zowel de crash en ride taken worden verzorgd door PCY135 triple-zone pads, waardoor de toegang tot buigen, bel en de rand tonen (de pads zijn ook chokeable).

De RHH135 hi-hat controller is ook een welkome aanvulling – zijn dubbele zones zorgen voor een verscheidenheid aan tonale mogelijkheden, terwijl het feit dat het mounts op een regelmatige hi-hat stand betekent dat het in een andere competitie naar goedkopere kits, met vaste pads en elektronische pedaal controle.

De DTX700 module echt recht doet aan de rest van de kit, ook. Yamaha blijft aan de R & D-inspanningen die verder gaan in haar vlaggenschip Motif synths waar het elektronische drums betreft benutten, en de DTX700 beschikt over niet minder dan 1.396 stemmen, gerangschikt in 50 preset kits, met 10 plaatsen voor gebruikers te creëren en op te slaan hun eigen land.

Het geluid en de dynamiek van de DTX lijn is verbeterd sprongen in de afgelopen jaren en het is geruststellend om te weten dat Yamaha lijkt vastbesloten om vooruitgang met modules zo belangrijk als de 700.

Praten waarvan de nieuwe hersenen maakt het ook mogelijk de invoer van WAV en AIFF-geluidsbestanden, zodat u kunt laden in one-shot samples van loops en integreren deze met wat er al op de aanbieding van een indrukwekkend apparaat.

handen op

U zult hebben verzameld dat de eerste indrukken van de Yamaha DTX700K zijn sterk. En als het gaat om een grondige auditie, is er weinig dat voelt ontbreekt in Yamaha’s nieuwe mid-ranger. Zoals gezegd, de DTX-PAD voel me altijd uitstekend en de noodzakelijke kostenbesparingen in termen van de enkele zone-only tom pads is volstrekt acceptabel.

De snare, tenslotte, is het belangrijkste instrument, dus Yamaha rechters goed in het geven van ons de drie zones XP80 hier, maar we weten niet missen extra-zone toms op deze prijs.

De XP80 bewijst zichzelf een geweldige kleine performer. Gecombineerd met een aantal satisfyingly subtiele en responsieve geluiden van de module, de snare pad doet een uitstekend werk van het vertalen van een breed scala aan dynamiek in vederlicht ghostnotes en-ear kraken backbeats.

Je zult zelfs betere respons van de 900-serie merken, maar meer betaalbare kits Yamaha’s hebben nog nooit geklonken of gevoeld beter.

Plain looks

Als er een gebied waar de DTX700K struikelt een beetje, het is in de esthetiek van de module. Een beetje flauw in vergelijking met Roland aanbod, dat niet overeenkomt met de gelikte uiterlijk van de TCS-uitgerust pads. Maar het blijkt toch gemakkelijk om rond te navigeren.

Er is niet het niveau van de diepe bewerken in de aanbieding, met top-end hersenen, maar parameters zijn gemakkelijk te bereiken en te tweaken, en er is een gevoel van biologische veranderingen die zijn doorgevoerd, in plaats van eenvoudige EQ curves wordt toegepast op geluiden als ze veranderd.

Gezien de status van de DTX700K als een home / slaapkamer-vriendelijke set-up, het is goed om een paar zeer handige praktijk functies ingebouwd in spec de module te vinden.

De functie Groove Check controleert timing en geeft een visuele weergave van hoe dicht bij het zijn bang op de beat je bent. Of hoe lui achter of haasten vooruit bent – het is frustrerend, maar super-nuttig.

Even waarschijnlijk heb je je haar uit te trekken, want het onversaagd wijst op problemen met de groef, is de Rhythm Gate. In hilarische manier, dit dempt notities die niet in de tijd, zodat u geen kwartier dan ook. De zielige geluid van slechts een paar hits per bar maken van het door de Rhythm Gate richt zich echt je-tijd houden inspanningen.

U kunt ook werken aan uw gevoel samen niet minder dan 44 playalong tracks. Niet alle van hen zal je beste werk te inspireren, maar er zijn enkele fatsoenlijke klinkende songs binnen, en zeker beter dan de vorige DTX incarnaties.

Is de DTX700K de beste DTX we tot nu toe gezien? Zeker. Het assortiment is steeds beter en beter te laat, en deze nieuwe aankomst is een grote stap in de goede richting voor Yamaha.

Verzend jouw review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Schrijf een review

Yamaha DTX700K reviews
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews