Elektrisch drumstel kopen

Een elektrisch drumstel kopen? 5 Tips!

Bij een echte winkel een elektrisch drumstel kopen.

Ga voelen en proberen, voorkom teleurstellingen. Het lijkt handig om online e-drums te kopen en misschien zelfs een paar tientjes te besparen. Maar hou er rekening mee dat zodra je het drumstel hebt uitgepakt, aangesloten en uitgeprobeerd, je niet het volle pond terugkrijgt als je besluit hem weer terug te sturen. Hiervan wordt niemand blij, vooral jijzelf niet.

Ieder drumstel speelt en klinkt anders. Bovendien lijken e-drums op de foto vaak heel anders dan hoe ze er in het echt uitzien, met alle kabels aangesloten. Ga daarom bij voorkeur naar een echte  'ouderwetse' winkel om het drumstel uit te proberen. Gun deze muziekzaak dan overigens ook zijn handel en besluit niet achteraf om ergens anders online te kopen, dat is unfair.

dmx

Tweedehands e-drums kopen

Het kan aardig wat geld schelen om een tweedehands elektronisch drumstel te kopen ten opzichte van een nieuwe. Je kunt gerust een setje van 5 jaar oud kopen, de techniek was toen al erg ver en de sounds zijn meestal erg goed. Als je e-drums van 5/10 jaar oud koopt die TOEN zo'n 2500 euro kostte, betaal je er nu misschien maar iets van €1000,- voor en heb je wel een écht serieuze e-drumkit. Hou mij overigens niet aan de genoemde prijzen, die variëren onder invloed van vraag en aanbod en de populariteit van een merk of type kit.

Hou er wel rekening mee dat e-drums slijten en er dus defecten kunnen zijn ontstaan. Probeer daarom tweedehands e-drums altijd eerst goed uit. Gebruik deze tips om een elektronisch drumstel te checken! Luister overigens ook naar het geluid wat de pads produceren, sommige (vooral oudere) elektronische drumstellen maken nog best veel lawaai tijdens het spelen. Het zou zonde zijn als je e-drums koopt om stil te spelen en je krijgt alsnog ruzie met je buren! Lees daarvoor dit artikel over stil elektrisch drummen

roland td k

Té goedkope elektronische drums

Bespaar jezelf een flinke teleurstelling. Er worden erg goedkope elektronische drums aangeboden die niet meer dan speelgoed zijn. Het gaat snel stuk, speelt niet lekker en de geluiden zijn ook nog eens slecht. Er is niets zo demotiverend als een haperend gammel 'instrument'. Helemaal als je serieus van plan bent om te gaan e-drummen, is het een slechte start. Mogelijk kan het je zelfs doen besluiten om jouw drumcarrière te beëindigen omdat het erg tegenvalt. Lees hier wat een elektronisch drumstel ongeveer kost. En je leest meteen wat eigenlijk het minimale bedrag is wanneer je besluit om e-drums te kopen.

Toch online kopen?

Weet je al wat je hebben wilt, heb je er al eens op gespeeld? Dan kun je gerust online kijken. Er zijn veel aanbieders waar je terecht kunt in Nederland en bij onze buren in België, Duitsland en Groot Brittannië.

Goed geluid

Wat overigens ook erg belangrijk is als je een e-drumstel gaat kopen is hoe je het geluid weergeeft. Er zijn speciale drummonitoren te koop, maar het meeste wordt er gespeeld met een koptelefoon op. Zorg er dus altijd voor dat je een goede kwaliteit koptelefoon gebruikt. Er is niets zo storend als een krakkemikkig geluid uit jouw prachtige nieuwe aanwinst. Kijk hier voor wat tips over koptelefoons voor een e-drumstel.

Have fun!!