12 Tips bij het kopen van een tweedehands elektrisch drumstel

Een tweedehands elektrisch drumstel kopen.

Drummen is voor iedereen een optie

Het drummen op zich is door de komst en ontwikkeling van elektrische drumstellen een groeiend fenomeen. Waar vroeger de meeste mensen afhaakten in de verwezenlijking van hun droom vanwege de enorme hoeveelheid herrie dat een akoestisch drumstel maakt, kunnen deze nu toch doorzetten dankzij de evolutie van het elektrische drumstel. De afgelopen jaren zijn elektrische drumkits goed betaalbaar geworden en de kwaliteit is met grote sprongen vooruit gegaan. Hierdoor is het voor bijna iedereen mogelijk om er één aan te schaffen en lekker los te gaan zonder dat de buren er echt veel last van hebben.

Tweedehands elektrisch drumstel kopen

Samen met de enorme toename in populariteit van het elektrisch drummen wordt er steeds meer gezocht naar een betaalbaar tweedehands elektrisch drumstel. Een redelijk beginners e-drumstel kun je al nieuw kopen voor rond de 500 euro en tweedehands kom je deze vaak tegen rond de 300 – 350 Euro.
Maar voor het geld waar je een goedkoop instapdrumstel koopt kun je mogelijk ook een goede gebruikte kit vinden van hogere kwaliteit.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands elektrisch drumstel

De kwaliteit van de huidige drumkits is door jarenlange ervaring van de meeste fabrikanten op een dermate hoog niveau beland, dat er eigenlijk niet eens zó vaak meer iets kapot gaat, maar toch zijn er een aantal punten waar aandacht aan geschonken moet worden. Er moet immers ook rekening gehouden worden met de manier waarop er met een drumstel is omgegaan. De éne drummer is de andere immers niet.

De drummodule en de bekabeling

 • Werkt de display verlichting indien aanwezig?
 • Werken alle symbolen en aanduidingen op het display?
 • Controleer het geluid van de koptelefoon uitgang.
 • Controleer het geluid van de audio uitgang(-en).
 • Controleer de werking van álle knoppen op een juiste werking.
 • Controleer alle aansluitpunten van de triggers op een goede werking.
 • Controleer alle trigger kabeltjes of indien aanwezig de gehele kabelboom op een juiste werking. (Een enkel kabeltje is eenvoudig te vervangen, maar een storing in een kabelboom kan een dure grap worden om te herstellen)

De drumpads

 • Zitten er geen los zittende onderdelen in de drum- en cymbalpads? Til ze even op en rammel ze door elkaar en sla op het slagvlak van zacht tot hard.
 • Werkt de triggering van alle pads goed? Ook zachte tikjes moeten doorgegeven worden aan de drummodule.
 • Zijn de aansluitingen in orde, kun je de stekker er goed in en uit steken?

Het drumrack en de drummonitor

 • Controleer of de koppelingen van het drumrack goed werken en alle stelschroeven werken en niet dolgedraaid zijn.
 • Een drummonitor of drumspeaker op zowel laag volume als hoog volume testen. Problemen kunnen zich voor doen bij alleen zachte of juist harde werking.

Hopelijk heb je baat bij dit advies voor de aanschaf van een tweedehands elektrisch drumstel en vind je een goede bij jouw passende set!

© e-drumstel.nl